De beste huisvesting voor onze cliënten

Bij Talant vinden we het belangrijk dat de cliënten en bewoners wonen, leven en recreëren in een omgeving die prettig en comfortabel is. Een omgeving die voldoet aan alle nodige eisen en wensen van deze tijd en waar bewoners en cliënten thuis zijn. Daarom vinden we het belangrijk om te investeren in onze locaties.

Vernieuwing en modernisering spelen altijd een rol bij de zorg voor onze gebouwen. We sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de wensen van onze cliënten. Talant organiseert onder andere workshops voor cliënten, verwanten en begeleiders om te onderzoeken waar behoefte aan is.

In 2018 verliep het merendeel van de bouw- en ontwikkeltrajecten volgens planning. Zo is in januari een nieuwe locatie De Klimmer in Damwoude door 24 bewoners in gebruik genomen. Ook is in de woonleefzone Sneek in de zomer de locatie Oude Opperhuizerweg opgeleverd. Een mooie locatie aan het water die aan 28 cliënten woonruimte biedt.

De herontwikkeling van de woonleefzone Beetsterzwaag gaat volgens plan. In juni is de eerste fase van de herontwikkeling gereed gekomen. Dit was een grootschalige logistieke operatie. Ongeveer 100 cliënten zijn van hun oude dagbestedingsplek naar een nieuwe plek verhuisd. 

Opening De Klimmer

De bewoners van De Klimmer in Damwoude zijn trots op hun nieuwe huis. Het voelt echt als een thuis en ze genieten van de ruimte en privacy. Speciaal voor de feestelijke opening maakten ze deze video. Aan alles hebben ze gedacht. Slingers, ballonnen en bubbels. Je ziet de feestspullen in de video, maar ook tijdens de opening!