De vertrouwenspersoon

Cliƫnten en verwanten van Talant kunnen ook gebruik maken van een onafhankelijke vertrouwenspersoon om in vertrouwen zaken te bespreken met iemand die niet in dienst is van Talant. Ook dat kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg.

Bij Talant werken de vertrouwenspersonen in duo's. De vertrouwenspersoon voor cliënten is een ervaringsdeskundige die ondersteund wordt door een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Zorgbelang Fryslân. Tevens is er een vertrouwenspersoon voor verwanten.

In 2018 hebben de vertrouwenspersonen zes cliënten en vijf verwanten ondersteund. Met twee verwanten heeft er een gesprek plaatsgevonden. Met de anderen is er telefonisch contact geweest. Er zijn zeven bijeenkomsten op locaties georganiseerd door de vertrouwenspersoon. Doel ervan was om op een laagdrempelige manier de vertrouwenspersoon voor te stellen aan cliënten en verwanten. De vertrouwenspersoon zoekt, als sprake is van een klacht, afstemming met de klachtenadviseur van Talant. 

Daarnaast hebben de volgende aanvullende activiteiten plaatsgevonden:

  • Vertrouwenspersonen zijn aanwezig geweest bij een bijeenkomst over het onderwerp pesten Talant breed.
  • Er is gewerkt aan een promotiefilmpje over het werk van de cliëntvertrouwenspersonen voor Talant. Er is een korte en lange versie beschikbaar. De korte versie is beschikbaar op de cliëntensite van Talant. 

Er is besloten om de beelden van het filmpje om te zetten naar een stripverhaal. Dit kan getoond worden tijdens de informatiebijeenkomsten.  

Uitleg cliƫntvertrouwenspersoon

Voor Talant werken twee vertrouwenspersonen. Zij kunnen jou helpen bij dingen die je moeilijk vindt. Zij luisteren naar jou en kunnen je advies geven. Alles wat je tegen de vertrouwenspersoon zegt blijft geheim. Lees meer op: clienten.talant.nl/contact/vertrouwenspersoon